tisdag, april 15, 2008

Tandläkaren...

I dag måndag var så Nathalie äntligen till tandläkaren, vi hade tid 11:50 och vi kom in och jag lämnade muggen med tänderna till Emma (Tandläkaren). Nathalie hoppa upp i stolen och blev lagd ner och tandläkaren fick titta. Hon kollade tänderna och mätte med ström i tänderna och när Nathalie kände att det ilade så skulle hon säga till. Det var för att kolla så att tänderna inte hade dött av smällen.

Efter kollade hon hur bitarna passade på hennes tänder, och det visade sig att den lilla biten inte gick att använda för den hade nog splirtrats mer och det fattades lite. Den stora biten gick att sätta tillbaka och hon hade tur för det var en millimeter tand kvar under nerven i tanden så det gick att rädda den utan en massa kladd.

De var tvugna att ta bort metalskenan som satt bakom de fyra framtänderna för att kunna laga tänderna på henne.

Emma la ett litet lager medicin vid den avslagna tanden och klistrade sedan på den och det blev jättefint. Hon lagade den tanden med liten avslagd bit med en massa som blev precis som tanden och det syns inte att den är lagad om man inte vet om det.

Nu har vi oxå fått tid för återbesök nu på måndag den 21 april kl. 11.00 och måndagen efter den 28 april kl. 11.00.

Vi ska ju oxå till tandregleringsspecialisten Andrea Bresin nu på fredag för att han ska kolla hur förstört det blivit av denna skada. Skriver mer om det sedan när vi varit där.

Inga kommentarer: